Zenés pódiumestek

 

Grecsó–Hrutka tandem

Több mint egy koncert. Személyesebb, mint egy klasszikusszínházi est.

Énekelt versek, zenés vers kollázsok, „megzenésített” prózák, új írások. A Grecsó-Hrutka TANDEM duóban és nagyzenekari verzióban is megrendelhető. 

Az utóbbi valódi kuriózum, egyszerre irodalmi pódiumest és koncertélmény, gyönyörű hangzással, ahol megszületik a zenei varázslat (is). A szívmelengető, énekelt verseken túl persze megmarad a személyesség is: megrázó, felemelő és könnyed családi történetek szólítják meg egymást és a dalokat. Mint egy olyan családi asztalnál, ahol három-négy generáció élvezi az együttlét örömét, és a régi adomák után dalt kíván a szív.
Az összművészeti élményhez a zenével dramatizált verseken és novellákon túl a vetítés is hozzájárulhat.  

A duó felállásban az ismert író és a népszerű zeneszerző közös estjén anyáink, apáink történetei kerülnek elő. Úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás: dalban, mesében, adomában mondva el.
Zene, irodalom és színház éteri találkozása ez az este.
Énekelt versek, a szerzők közös dalai, Vera meséi, a Harminc év napsütés novellái, új írások, a Magamról többet versei jazz kabátban, és persze remek anekdoták, melyek nem a sublótba valók.

A TANDEM tagjai:

Fehérvári Attila (bőgő)
Grecsó Krisztián (gitár, ukule, ének, próza)
Hrutka Róbert (gitár, ének)
Nádor Dávid (dobok, ének)
Szabó Árpád (hegedű)

Kapcsolat
Duó: Horváth Tímea – timeahorvath2@gmail.com +36203112713
Zenekar: Kálnási Anikó – kalnasi.aniko@gmail.com +36707709730

BECK@GRECSÓ: HOZTUNK VALAMIT MAGUNKBÓL
– Beck Zoli és Grecsó Krisztián zenés irodalmi pódiumestje

Bóbiták, Apokrifek és Balázsolások egy időutazós esten, ahol megidéződnek a mesterek, zene és irodalom találkozik és kiderül, milyen közösek a gyökereik. Az interaktív zenés irodalmi pódiumesten a nézők is megmutathatják, milyen, mikor életre kel egy próza.

Az írónál gitár van. A zenész meg felolvas. Grecsó Krisztián és Beck Zoli beszélgetnek, mert barátok, olvasnak, mert írnak, zenélnek, mert vannak dalaik.  

Az előadás időtartama: kb. 80 perc. 

Kapcsolat
Horváth Tímea timeahorvath2@gmail.com +36 20 311 2713