Jelmezbál

„Mintha lánynak lenni a legszebb dolog lenne a világon.”

A Jelmezbál nem regény, hanem egy szabálytalan novelláskötet, ahol az elbeszélések szereplői ismerik egymást, és a mozaikok néhol kiraknak egy homályos képet.

Két lányt holtan találnak a faluban valamikor az 1960-as években. A harmadik még él, amikor rábukkannak, de mire odaér az orvos, a sebesült lány eltűnik. Szerelme, a fiatal rendőr évtizedek múlva, Budapesten, egy különös találkozás után jön rá az igazságra. E talányos bűnügyi történetből bomlanak ki egy családregény mozaikjai.

A Jelmezbál napjainkig nyúló történetének szereplői unokák, nagymamák, asszonyok – nők. Élik az életüket, keresik egymást, önmagukat vagy épp a vér szerinti anyjukat. Elköltöznek, visszatérnek, szerelem, árulás, alakoskodás, hit és féltékenység van az életükben. Sok elmaradt ölelés, és szerencsére még több olyan, amelyik nem maradt el.

Grecsó Krisztián új könyvének fejezetei önmagukban is kiadnak egy-egy képet, mintha mindegyik történet más családtag vagy szomszéd élete lenne. Az utak keresztezik egymást, és végül, bármennyire is összekeveredtek térben és időben a darabkák, összeáll a nagy, drámai egész.

Megjelenés ideje: 2016 áprilisa
Szerkesztette: Király Levente
Borító: Baranyai (b) András
Könyvterv, szedés: Pintér József
Terjedelem: 296 oldal
Ára: 3499 Ft