Mellettem elférsz

„Én a testemmel szerződést kötöttem.”

Grecsó Krisztián első közönségsikere, Aegon Művészeti Díjas regény, tizenvalahány kiadáson túl, egy családregénynek álcázott én-keresés, önismereti mélyfúrás.

Grecsó Krisztián családregényének hősei hisznek az öröklődésben. Tudják, hogy a génekkel együtt sorsot is kaptak. A főszereplő – egy harmincas éveinek közepén járó férfi – aggódva figyeli magát, saját mozdulatait, testének minden változását. Barátnője elhagyja, ráadásul egy családi titok véletlen lelepleződése miatt rejtélyek hálójába gabalyodik. Miközben minden talányt földerít, és lassan megismeri családja viselt dolgait, magára ismer. A türelmetlen lánykérésekben, a titkos szerelmekben, a hosszú évek magányos várakozásaiban egyre inkább ő a főszereplő. Hiszen nem csak a mozdulatait, a haja színét, a testalkatát kapta a családtól, de ha jól figyel – a jövőjét is. Az addig széttartó életpályák a ma Budapestjén találkoznak.

A először 2011-ben jelent meg, és megkapta az év legjobb könyvének járó Aegon Művészeti Díjat. Azóta tucatnyi új kiadást ért meg, harmincezer példányban kelt el, az elmúlt évek egyik legolvasottabb könyve Magyarországon.

Megjelenés ideje: 2017 áprilisa
Szerkesztette: Király Levente
Borító: Baranyai (b) András
Könyvterv, szedés: Pintér József
Terjedelem: 319 oldal
Ára: 3499 Ft

Az első, 2011 februárjában megjelent kiadás borítóját Pintér József tervezte.

Ez a könyv a lira.hu oldalán még megvásárolható.